TEŽAK UDARAC ZA SKOTA – U NIŠU GA DOČEKALI UZVICIMA: „Gađali ste nas bombama“ i „Hoćemo ruske baze“

DANAŠNJE predavanje ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota na niškom Univerzitetu obeležio je manji incident.

Predsednik Centra za ljudska prava „Clamp“ Dragan Krstić je s balkona bacao letke i uzvikivao „Ne treba nam američka demokratija!“, „Gađali ste nas bombama!“, „Kosovo je Srbija, Krim je Rusija!“.

Na flajerima koje je bacao Krstić nalaze se i fotografija predsednika Rusije Vladimira Putina i natpis „Hoćemo ruske baze“, „Ne diktaturi, cenzuri, jednoumlju, manipulaciji i beogradizaciji“.

Krstića je obezbeđenje odmah udaljilo iz sale, a policajci su ga priveli nakon kraćeg zadržavanja ispred zgrade Univerziteta.

Ambasador Skot je u predavanju ocenio da su neistiniti „mitovi o Americi“ koje, kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod „počeo da veruje u njih“.

„Ukoliko bi čitali tabloide svakog dana, vi biste pomislili da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti“, izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Skot je u Nišu rekao i da nije prihvatljivo da zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru dobiju diplomatski status.

„Teško je objasniti šta će vatrogascima diplomatski status oni su ovde da bi gasili požar i bavili se humanitarnim radom“.

Skot je izjavio da bi zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru sa diplomatskim statusom dobili imunitet, i da ne bi bila kontrolisana oprema koju dobijaju.

Ambasador je rekao da danas neće posetiti Rusko-srpsko humanitarni centar, ali da će to uraditi „jedan čovek“ iz Ambasade SAD.

„On će mi preneti šta je tamo video. Kada bih ja posetio taj centar, neki ljudi bi to iskoristili za neke svrhe“, kazao je Skot.

Predavanje je organizovao Klub srpsko-američkog prijateljstva i saradnje.

intermagazin.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com