“DISKRETNI HEROJ, MRZOVOLJNOG IZRAZA LICA” Dirljiv oproštaj Bebana iz “Porodičnog blaga” od svog filmskog brata Glogovca

Mnogo kolega i prijatelja se danas putem društvenih mreža oprostilo od glumca Nebojše Glogovca koji je umro prošle noći u Kliničkom centru Srbije.

Jedan od onih koji je teško podneo njegov odlazak je i Vukašin Marković, koji je publici poznat po liku Bebana iz serije “Porodično blago”, u kojoj je Glogovac glumio lik njegovog brata Zlatka.

– Bio si jedan od heroja moje rane mladosti. Prodavao sam tvoje fore iz filmova, pitao se kako si tako hladan kao špricer, a opet svima potreban. Onda sam te sreo i upoznao, i imao čast da provedem 4 godine života sa tobom. Učio sam od tebe, prvi put uživo video kako neko tako je*eno kul može da puši pljugu, i da je lep sa sivim zubima, čuo ludački smeh i sreću cele ekipe kada kažeš tri reči, a ti se ni ne nasmeješ. I mlađe i starije kolege su bile lude da budu kao ti – napisao je Vukašin.

Onda je usledio deo poruke koji je potresao mnoge.

– Sad u trideset i drugoj imam neku ideju kako i zašto si bio tako kul. Zato sto si se palio na suštinu, i pri tolikoj privrženosti istoj, nedrio je od fore, do replike. Diskretni heroj, mrzovoljnog izraza lica. Moj stariji brat i učitelj zauvek. Umro si isti dan kad i moj otac. Sedim na Kalemegdanu, i plačem i smejem se u isto vreme. Sećam te se koliko si bio veliki i divan. Hvala ti na svemu, moj Glogi. Bio si svojevrstan kompas ukusa, mere i istinske ljudske veličine – napisao je Marković.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com