DOKAZ DA JELENA NIJE UBIJENA U KANALU

Da je Jelena Krsmanović Marjanović (33), pevačica “Granda”, sa osam udaraca po glavi usmrćena na nasipu i u vodi kanala u Borči, njene majica i trenerka bile bi natopljene krvlju, a patike i čarape ulepljene blatom, pokazao je eksperiment Centra za forenzička istraživanja (CFI).

Simuliran napad

Naime, tim sa direktorom CFI Nenadom Šipkom na čelu rekonstruisao je brutalni zločin koji je potresao javnost, a za koji je optužen Jelenin suprug Zoran Marjanović (39). Na osnovu dokaza do kojih se došlo u istrazi, a na kojima je zasnovana optužnica, urađen je eksperiment u kojem je simuliran napad i pokušaj bekstva od napadača. Na fotografijama se vidi u kakvom stanju bi bila garderoba usmrćene pevačice.

23 meseca prošlo od ubistva pevačice

– U veštačenju se navodi da je Jelena Krsmanović Marjanović neke povrede na glavi zadobila u nekom od uspravnih, čučećih ili sedećih položaja, što je dovelo do natapanja prednjeg i zadnjeg dela majice krvlju. Mi se bez pogovora slažemo sa tim ukoliko je pokojna Jelena zadobila udarce na taj način. Međutim, jedini problem je što nakon izvlačenja njenog tela iz kanala na majici nije bilo krvi, što dokazuju i fotografije s uviđaja. Sve to ukazuje na to da se zločin nije dogodio u kanalu – kaže Šipka za Srpski telegraf.

Uskoro 3D rekonstrukcija

Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović biće završena i objavljena početkom aprila ove godine, a ona će, između ostalog, otkriti i kakvim predmetom je pevačica usmrćena.

– Pošli smo od pretpostavke koja bi bila dužina oružja kojim je Zoran, po optužnici, zadao udarce Jeleni, a koje je u trenutku izlaska iz automobila moglo da bude kod njega. Došli smo do zaključka da bi to oružje moralo da bude od 40 do 50 centimetra – kaže Šipka.

Eksperiment je, kako dodaje, urađen na nasipu u Borči, a devojka koja je glumila Jelenu na kraju je završila s majicom natopljenom sokom od višanja, koji je korišćen kako bi se pritiskanjem tetrapaka simulirao rad srca, kao i patikama i čarapama umazanih blatom.

Bez ključnih dokaza
– nije pronađeno oružje kojim je Jelena ubijena
– nema očevica brutalnog zločina u Borči
– Marjanović nije priznao ubistvo

Optužen suprug

– Simulirali smo realnu situaciju, markiratkinja beži od napadača, ulazi u kanal i ide ka drugoj obali. Tu je blato malo drugačije teksture nego bliže obali na kojoj je, po optužnici, stajao Marjanović. Na njenoj obući i čarapama bilo je blata, što znači da bi se ono zalepilo i za obuću pokojne Jelene – priča Šipka.
Hronologija zločina
2. APRIL 2016. – Marjanović prijavio Jelenin nestanak
3. APRIL 2016. – telo pronađeno u kanalu
15. SEPTEMBAR 2017. – uhapšen Marjanović
9. FEBRUAR 2018. – podignuta optužnica protiv Zorana

Podsetimo, Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. dok je trčala na nasipu u Borči, a njeno telo je sledećeg dana pronađeno u kanalu. Godinu i po dana kasnije uhapšen je Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo.

AUTOR: E. S. T.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com