Mučki napad na Srbina povratnika: Albanci KRVNIČKI PRETUKLI Blagoja ispred kuće (VIDEO)

Motiv napada je navodno problem oko imovine

Blagoje Zuvić iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, pretučen je danas nešto nakon podneva. Zuvića su pretukle komšije Albanci na ulici, nadomak njegove kuće, a motiv napada je navodno problem oko imovine.Osumnjičeni za napad je uhapšen. Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je ovo nastavak pritiska na povratnike kako bi napustili svoja imanja i da pojedini delovi Kosova ostanu bez Srba i etnički čisti.

– Već je postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku, smetaju pojedincima koji žele ove delova Kosova bez Srba. Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno. Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu na proces povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba – naveo je Jevtić u saopštenju.

On ističe da je već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova u Prištini o ovom incidentu, i da je dobio uveravanja da su istražne jedinice već na terenu, kao i da očekuje što skorije privođenje pravdi onih koji su za ovaj nemili događaj odgovorni.

Jevtić apeluje da se preduzmu jače mere zaštite povratnika, jer ako se ovako nastavi, 2018. godina bi mogla biti lošija godina kada je u pitanju povratak u odnosu na prethodnu, što, naglašava, nikako nije dobro.

Blagoju, povratniku na Kosovo i Metohiju, su prošle godine Albanci zapalili građevinski materijal kojim je trebao da započne izgradnju kuće.

SBRIJADANAS.COM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com