ROSU BACIO ŠOK BOMBE ISPRED SALE GDE SE ODRŽAVAO DIJALOG! ALBANCI PRIVELI MARKA ĐURIĆA! Okupljeni građani pružaju otpor! (FOTO)

Srpski zvaničnici Marko Đurić i Nikola Selaković stigli su danas popodne, nešto pre 17 časova, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Pripadnici kosovske policije su upali u prostorije u kojima se održavao unutrašnji dijalog za Kosovo i Metohiju.

Oni su brutalno i nezakonito upali u SO Severna Kosovska Mitrovica. Oprema i inventar unutar zgrade su polupani. Ispred zgrade mogu se videti jake snage kosovske policije.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su on i Selaković došli u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima sa KiM razgovraju o bućnosti južne pokrajine i poručio da bez njih nema rešenja za KiM.

– Došli smo kao što smo obećali i dogovorili pre nekoliko dana. Došli smo da vam prenesemo poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije – rekao je Đurić.

On je istakao da je politika Srbije postizanje kompromisa koji će značiti da Srbija na KiM „treba da dobije nešto“.

Selaković je izjavio da su došli da čuju glas naroda, da su dosad čuli različite predloge i viđenja i pokazali da je ideja Aleksandra Vučića o pokretanju dijaloga vratila Kosovo i Metohiju u žižu političke stvarnosti.

– Zato smo ovde i ništa nije mogla da nas spreči da dođemo – rekao je Selaković.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zahvalio je Đuriću i Selakoviću što su tu i Vučiću koji je započeo dijalog.

– Prvi put na čelu Srbije je čovek koji želi da rešava probleme, a ne da ih gura pod tepih – kaže Rakić.

On ističe da je Srbija svesna da albanska strana neće podržati formiranje ZSO i da je sloboda neprestano ugrožavana.

– Decenijama nam govore da se naviknemo na nekakvu realnost, a ja kažem da stvaramo svoju realnost – ističe Rakić, dodajući da upućuje predlog da se krene u samostalno formiranje ZSO, po meri Srbije, a ne po meri Prištine i čekajući da se drugi smiluju.

On ističe da dalje moramo sami i da svesni toga ne smemo dozvoliti drugima da naprave razdor.

– Prištini poručujemo da ne pretite nasiljom, jer mi odavde ne idemo. Ostajemo, jedinstveni i sa željom da gradimo da srpska pokoljenja – rekao je Rakić.

intermagazin.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *