MINISTARSTVA ODBRANE I UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE SE OGLASILI: Kakva je naša bezbednosna situacija?

Bezbednosni sistem Srbije u potpunosti funkcioniše, a nadležne službe uspešno čuvaju mir i bezbednost svih građana, konstatovano je na današnjem sastanku čelnih ljudi Ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Učesnici sastanka održanog u Operativnom centru Srbije razmatrali su aktuelnu bezbednosnu situaciju u zemlji i svetu, kao i bezbednosne rizike i potencijalne pretnje po građane Srbije, a posebno situaciju na prostoru Kosova i Metohije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Sastankom su predsedavali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, a prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković i direktor Policije Vladimir Rebić.

Razmatrane su mogućnosti unapređenja saradnje vojske i policije, zajedničkog rada na razvijanju sistema obuke, sa posebnim akcentom na jačanju kapaciteta sistema odbrane Srbije za suprostavljanje terorističkim pretnjama i drugim bezbednosnim izazovima i rizicima.

Vulin i Stefanović su konstatovali da bezbednosni sistem Srbije u potpunosti funkcioniše, da nadležne službe uspešno čuvaju mir i bezbednost svih građana, a da Vojska Srbije i policija konstantno unapređuju operativne sposobnosti sa ciljem zaštite građana Srbije, teritorijalnog integriteta države i očuvanja mira i stabilnosti na ovim prostorima.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com