ČUDO TEHNIKE: Trampova nova zver od 1,5 milion dolara otporna i na balističke rakete

Trampova Zver je udaljena samo par meseci! Nova predsednička limuzina od 1,5 miliona dolara, koja će ga zaštiti od balističkog, eksplozivnog i hemijskog oružja, sada je u tajnoj službi i biće spremna za upotrebu krajem leta
Oklopni Kadilak od 1,5 miliona dolara je napravljen posebno za predsednika Trampa da zameni model iz doba Obame
On dolazi sa vratima debljine 20 cm, eksterijerom koji je zaštićen od bombi, i zalihama kiseonika u slučaju hemijskog napada
Trebalo je da bude spreman za njegovu inauguraciju prošle godine, ali je datum završetka više puta odlagan
Vozilo je sada predato tajnoj službi za testiranje i trebalo bi da bude spremno za upotrebu krajem leta
Potpuno nova verzija zvanične limuzine nazvane “Zver,“ izgrađene specijalno za predsednika Trampa, trealo bi da bude predstavljena za nekoliko meseci.

Oklopni Kadilak od 1,5 miliona dolara – koji dolazi sa vratima debljine od 20 cm, eksterijerom koji je otporan na bombe, i zalihama kiseonika u slučaju hemijskog napada – predat je Tajnoj službi za završne testove.

Trebalo je da bude spreman za Trampovu inauguraciju prošle godine, ali je datum završetka više puta odlagan dok zvaničnici nisu u četvrtak objavili da će on biti predstavljen “krajem leta.“

“Ispunili smo zadatak i sada smo predali vozilo klijentu” rekao je za Fox News predsednik Kadilaka Johan de Niščen.

Portparol američke Tajne službe je potvrdio ovu vest i dodao: “Program konstrukcije nove generacije predsedničkih limuzina ide po planu – uključujući i ugradnju sve dodatne opreme koju je tajna služba zahtevala”.

“Javnost će može očekivati da vidi nova vozila u upotrebi krajem leta ove godine.”

Automobil je duži od dva velika terenska vozila i, za sada, ostaje u crnoj i beloj kamuflaži, dizajniran tako da otežava identifikaciju novih karakteristika u vozilu.

Trenutno predsednik Tramp mora da radi sa ranijim modelom Zveri koja je izgrađena za predsednika Obamu.

Procurele fotografije iz novembra 2016. godine su pokazale prototip novog vozila koji se vozi javnim putevima.

Konačna verzija će biti obojena u crno i srebrno, baš kao i trenutna verzija, kada dobije konačno odobrenje.

Ona će biti deo flote od 12, koja košta oko 15,8 miliona dolara i verovatno je najbezbednije vozilo na svetu, kako to odgovara predsedniku SAD-a.

Zver ima težinu od osam tona i ima čelična vrata od 20 cm koja imaju težinu kao i ona na Boingu 747 – i zapečaćena su kako bi izdržala biološke i hemijske napade.

Prednje vetrobransko staklo može da izdrži prodorne metke ili .44 magnum, a karoserija je na vojnom nivou i debljine 12 cm.

Ojačana šasija može izdržati prelazak preko bombe na putu i rezervoar za gorivo je otporan na eksploziv.

Samo se vozačev prozor može otvoriti u slučaju da mora da plati putarinu – a u prtljažniku su kutije predsednikove krvi za slučaj hitne transfuzije.

Među ostalim karakteristikama su puške za slučaj izbijanja napada, Kevlar gume koje funkcionišu čak i ako su izbušene, i sistem kiseonika u prtljažniku u slučaju hemijskog napada.

U prednjem delu vozila je skriven veći broj oružja koje se može koristiti za pucanje na napadača.

Ali, iako izgled automobila spolja može izgledati svakodnevno, ispod toga je sve osim običnog.

Smatra se da trenutni državni automobil teži osam tona zbog ogromne količine oklopa koji je ugrađen u okvir.

Vrata su debela oko 20 centimetara, a svaka teže kao i vrata na Boingu 747, i kabina je potpuno zapečaćena kako bi je zaštitili od hemijskog ili biološkog napada.

Skriven u prtljažniku, zalihe kiseonika omogućavaju dovod svežeg vazduha u kabinu u slučaju da spoljašnji vazduh postane otrovan.

Svi prozori su potpuno zapečaćeni i ne mogu da se spuste, izuzev vozačevog koji mu omogućava da plaća putarine, i mogu da izdrže probojne metke i eksplozije.

Gume su premazane Kevlarom kako bi ih zaštitili od pucanja, ali čak i ako se to desi, metalne felne su dovoljno jake da izdrže vozilo i nastave da se okreću u slučaju da se spoljašnji sloj izduva.

Rezervoar za gorivo je premazan oklopnom pozlatom i sadrži posebnu penu koja se širi na udare i sprečava eksploziju, čak i ako bude direktan udar.

Vozilo je takođe opremljeno kamerama za noćni vid, GPS uređajima za praćenje i satelitskim komunikacionim sistemom kako bi omogućili da može da radi u svim uslovima i da obezbede predsedniku da bude uvek u kontaktu.

Skriven unutar karoserije, nalazi se čitav spektar opreme za gašenje požara, puške, naočare za noćni vid, i čak i bacači suzavaca kako bi se vozilo izvuklo iz nevolje.

Iako je malo detalja poznato o uređajima koja se nalaze u novom automobilu, verovatno je da će sve ove bezbednosne karakteristike biti prenete, zajedno sa tehnološkim nadogradnjama, kako bi ono postalo još bezbednije.

Webtribune.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com