Vučić u Nišu: Da li mislite da je trebalo da se plašim?

Niš — Danas vidite kako se ono što smo obećali ostvaruje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Nišlijama pred otvaranje fabrike Leoni.

Kako javlja agencija Tanjug, Nišlije su došle da Vučiću iskažu podršku uoči svečanosti povodom završetka radova novog pogona fabrike Leoni, u kojoj će posao dobiti 2.200 ljudi.

“Došao sam da vam predam izveštaj za ono što smo radili prethodnih godina i meseci, a govorili su mi – ne smeš da dođes u Niš, oteraćemo te”, rekao je Vučić i nastavio:

“Da li mislite da je trebalo da se plašim, kad sam doveo sve ove fabrike, gradio puteve, najmoderniji Klinički centar, za razliku od onih koji su samo rušili i razarali?”, zapitao je Vučić Nišlije, kojima je najavio nove fabrike.

Kaže, voli da dolazi u Niš, da tamo provodi vreme, da otvara nove pogone, a građanima, više hiljada njih, koji su se okupili da ga podrže, zahvalio je na tome i poručio da Niš sasvim sigurno postaje “apsolutni centar Balkana”.

Dodao je i da je danas u Nišu da pokaže kako će građanima da vrate ono što su im neki drugi uzeli pre 12-13 godina.

Postavio je pitanje, sebi, kaže, ali i drugima: “Da li je zaista bolje da uništite sve fabrike, da ih ukinete, da kažete ljudima više nema plata, i onda taj novac stavite u svoj džep, ili je bolje da podižete grad iz pepela?”

“Rezultat tog drugog izbora su fabrike u Nišu poput Leonija, Cumtobela, Džonson elektrika… “, zaključio je predsednik Vučić.

Dodao je i da je država uložila 3,6 miliona evra u Aerodrom Niš, grad Niš još 2,2 miliona, ali, kaže, treba znati i koliko je Niš dobio novca u milionima evra iz budžetske rezerve, prošle, pretprošle godine…:

“Zato što je država prepoznala značaj Niša, razumela koliko je važno uložiti u Niš, da bismo mogli da vratimo sve dugove, koji su neki 2010. i 2011. ostavili Nišlijama.”

Predsednik Srbije je primetio da se u tome i uspelo.

“Nisam se plašio i ne plašim se ni mnogo moćnijih, a kamoli neradnika i onih koji su krali i pljačkali i otimali imovinu od naroda. Lopova se nisam plašio nikada, niti ću”, poručio je Vučić.

Uradićemo mnogo dobrih stvari za Niš, kazao je predsednik Srbije i naveo da će isto tako to biti urađeno i Pirotski, Toplički, Jablanički, Pčinjski okrug…

Podvukao je da je mnogo fabrika otvoreno, ali da to nije dovoljno i da će morati da ih bude još, da će morati plate i penzije da budu još više, ali da za to mora da se puno radi, “a ne samo da kažermo pašće s neba”.

“Besplatan sir postoji samo u mišolovci”, ponovio je Vučić i ukazao da oni koji građanima govore da samo treba da glasaju za njih pa će biti i para – jednostavno ne govore istinu.

On je poručio građanima da je zahvaljujući njihovom radu, strpljenju, marljivosti Niš je dana grad budućnosti, a takođe i da će Nišlije imati najbolju mrežu saobraćajnica, najbržu vezu sa Sofijom, Skopljem i Solunom, Prištinom …

“Ovo postaje apsolutni centar Balkana”, poručio je predsednik Srbije i dodao da će u Nišu biti organizovani i mnogi međunarodni skupovi.

Istakao je da je siguran u podršku građana, jer, naveo je, ne može onaj koji je napravio gotovo sve da bude kriv, a da je zaslužan onaj koji je srušio i uništio sve.

On je dodao i da će u Avgustu biti otvaranje Cumtobela, da će doći u međuvremenu opet u Niš na nekoliko dana jer, kaže, voli da dođe u Niš, da tu provede vreme …a i da se “zabave malo oni koji kažu Iš iz Niš” uz poruku da njega takvi iz Niša nikada neće oterati.

IZVOR: TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *