Upravljački tim za ZSO sa gradonačelnicima opština sa severa KiM: Evo šta je dogovoreno

– Upravljački tim će se u daljem radu konsultovati i sa predstavnicima OEBS-a, kao i nadležnom instancom institucija u Prištini – rekla je koordinatorka tima

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština sastao se danas sa gradonačelnicima opština sa severa Kosova i Metohije i dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Sastanak je održan u skladu sa Delokrugom i mandatom Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO, kojim je predviđeno da postojeće administrativne strukture u četiri opštine na severu pružaju podršku Timu, izjavila je Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Vinka Radosavljević, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da te opštine, kao i Pravni fakultet, angažuju svoje pravne stručnjake kako bi pružili ekspertsku pomoć pri izradi nacrta Statuta ZSO, a dogovorena je i materijalno-tehnička podrška opština Upravljačkom timu, u smislu obezbeđivanja prostorija, kancelarijske opreme i drugih sredstava za rad.

Kako je rekla, Upravljački tim je danas održao i prvi sastanak sa pravnim stručnjacima za oblast lokalne samouprave koje su delegirale četiri opštine sa severa KiM i Pravni fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Na sastanku je bilo reči o načinu rada, organizaciji i drugim stručnim pitanjima u vezi sa izradom nacrta Statuta Zajednice srpskih opština.

Upravljački tim će svoj rad zasnivati isključivo na dogovorima postignutim tokom briselskog dijaloga Beograda i Prištine, uz uvažavanje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i drugih demokratskih evropskih principa i vrednosti u ovoj oblasti, poručila je Radosavljević.

– U skladu sa definisanim delokrugom i mandatom rada, Upravljački tim će se u daljem radu konsultovati i sa predstavnicima OEBS-a, kao i nadležnom instancom institucija u Prištini – dodala je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com