Dačić: Indija ne menja stav u vezi sa nepriznavanjem Kosova

Indija neće menjati svoju poziciju u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. To je izjavio potpredsednik Indije Venkajah Naidu u razgovoru sa Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije na sastanku u Nju Delhiju, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo višedecenijskim tradicionalno prijateljskim odnosima između Jugoslavije, čiji je Srbija bila sastavni deo, kasnije sukcesor i Indije, koji imaju koren u vremenu Pokreta nesvrstanih zemalja, čiji su dve zemlje osnivači.

Izražena je zajednička želja za intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog unapređenja saradnje, čemu će poseban podsticaj dati predstojeća poseta potpredsednika Indije Republici Srbiji, prvoj na ovom nivou posle više decenija, kaže se u saopštenju.

Dačić je Naidu preneo zahvalnost srpske Vlade i naroda na podršci Republike Indije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, izražavajući uverenje da će ova pozicija, zasnovana na međunarodnom pravu, biti zadržana i u budućnosti.

Autor teksta: FoNet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com