POČAST Erdogan lično ispratio Vučića

Nakon svečanog dočeka na najvišem nivou, odlazak predsednika Srbije iz Ankare protekao je na jednakom nivou. Aleksandra Vučića ispratio je lično Redžep Tajip Erdogan.

Predsednici Srbije i Turske imali su iscrpne dogovore u Ankari, potpisani su brojni sporazumi, a koliko je Vučić cenjen u toj državi pokazali su domaćinski doček i ispraćaj.

Tokom dočeka turska konjica sa srpskom zastavom na čelu predvodila je kolonu kojom je predsednik Srbije došao ispred Predsedničke palate u Ankari.

Usledili su razgovori dve delegacije koji su, kako su na konferenciji za medije istakla oba predsednika, bili iscrpni i rezultirali brojnim dogovorima. Srpski predsednik je tom prilikom, između ostalog, istakao da je naša zemlja veoma cenjena u Turskoj.

Susretu dvojice predsednika prisustvovali su i slavni turski košarkaši, inače poreklom iz Srbije, Mirsad Turkdžan i Hidajet Turkoglu.

Poseta Vučića Ankari okončana je u jednako domaćinskoj atmosferi, pošto je srpskog predsednika na aerodrom ispratio lično njegov turski kolega, Redžep Tajip Erdogan.

alo.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com