AMERIČKI NOSAČI AVIONA U VELIKOJ OPASNOSTI: Ruski Kindžal ih začas može poslati na MORSKO DNO!

Ruski hiperzvučni avijacioni raketni kompleks “Kindžal” može da učini ranjivom američku flotu i pomogne Moskvi i Pekingu da smanje vojno prisustvo Zapada u Pacifiku, piše komentator magazina “Diplomat” Abraham Ejt.

Autor naglašava da ako se Vašington ranije se najviše plašio kineskih protivbrodskih balističkih raketa srednjeg dometa “DF-21D”, od 2018. godine će glavna pretnja za američke vojne brodove u Pacifiku biti nova ruska supersonična raketa “Kindžal”.

Raketa se pojavila na lovcu-presretaču “MiG-31”. Borbeni domet aviona omogućava ruskoj avijaciji da drži na nišanu američke nosače aviona na rastojanju od 3,5 hiljada kilometara od morske granice, navodi analitičar.

Novi ruski raketni kompleks se može smatrati glavnim “ubicom nosača aviona” u Pacifičkom regionu, dodao je on. Po njegovom mišljenju, “Kindžal” može jednim udarom da uništi najveći brod protivnika na rastojanju do 2.000 kilometara.

Ako se avioni “MiG-31” sa najnovijim hiperzvučnim raketama nađu na Dalekom istoku, ruska avijacija će moći da drži američke brodove na rastojanju od 3,5 hiljada kilometara od morske granice. Na takav način Rusija može “zatvoriti” veći deo Južnog kineskog mora, u kojem se dotiču interesi Vašingtona i Pekinga, zaključio je ekspert.

Ranije je autor magazina “Našenel interest” naveo da u ovom trenutku “Kindžal” nema pandan u svetu.

Izvor: Srbija Danas / rs.sputniknews.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com