NEMAČKA POSLANICA razbesnela Ameriku

Približavanje Rusiji je u interesu Evrope, pošto će to osigurati bezbednost i postići razoružanje, izjavila je u intervjuu za „Noje osnabriker cajtung“ kopredsednica partije Levica u nemačkom Bundestagu Sara Vagenkneht.

Ona je pozvala na okončanje „ledenog doba u odnosima sa Moskvom“. „Sankcije uglavnom štete evropskim i nemačkim preduzećima, tako da je u našem interesu da ih ukinemo“, istakla je ona.

Pri tome je Vagenknehtova istakla da Berlin treba da nastavi da kritikuje ujedinjenje Krima sa Rusijom i akcije Moskve u Siriji, „ali ako kritikuju oni koji sami vode međunarodni rat koji krši međunarodno pravo, onda to zvuči vrlo licemerno“.

Ona smatra da su Sjedinjene Američke Države potrošile pet milijardi dolara kako bi svrgnule vlast u Ukrajini. „Pri tom zemlja i dalje namerava da se priključi NATO-u. Svi su znali da Rusija neće čekati da se vojna baza na Krimu nađe na teritoriji NATO-a“, navela je nemačka poslanica.

Vagenknehtova je kritikovala i povećanje rashoda na Bundesver najvišim tempom od Hladnog rata. Prema njenim rečima, povećanje troškova za nemačku vojsku nije povezano sa zaštitom domovine, već sa potrebom za obavljanje operacija u inostranstvu. „Mi je (Nemačku) dovodimo u opasnost kada učestvujemo u ratovima za naftu i gas koji protivreče međunarodnom pravu“, naglasila je Vagenknehtova.

Nemački biznismeni i mnogi političari više puta su kritikovali vlast zbog preterano „oštre“ politike prema Rusiji, ističući da Nemačka sama gubi zbog takvih poteza. Približna šteta od sankcija Rusiji procenjuje se na oko milijardu i po dolara.

intermagazin.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com