BRNABIĆ: MALI ĆE DA PREPORODI SRPSKE FINANSIJE!

Skupština Srbije počela je sednicu na čijem dnevnom redu je izbor Siniše Malog za ministra finansija. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Malog za tu funkciju preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine.

Brnabić je obrazlažući svoj predlog poslanicima u Skupštini Srbije rekla da je Beograd imao dug od milijardu i 118 miliona evra duga koji je za vreme mandata Malog prepolovljen.

Ona je napomenula da je bilo 14 milijardi dinara neplaćenih obaveza i deficit od 20,25 odsto, a da su danas sve obaveze isplaćene i deficit smanjen za četiri puta, a Beograd je dobio prvi put u istoriji prvi kreditni rejting 2016. koji će se do kraja ove godine još unaprediti, a što je značajno za privlačene investicija.

Ono što ga preporučuje je da je Beograd danas stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu evrope, a sprovedena je konsolidacija javnih i javno-komunalnih preduzeća.

“Obećao je da će Beograd biti grad kranova – to je ispunio, pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, da se ne plaši kritike, i da se ne plaši teških odluka u interesu Beogradjana i gradjana. Njegovi uspesi i znanje su ono što verujem da je najbolje za kandidata za ministra finansija”, rekla je Ana Brnabić.

Ona je kazala da su u vreme njegovog mandata pokrenuti veliki investicioni projekti od kojih je najznačajniji “Beograd na vodi”, a napomenula i da je otvorena robna kuća IKEA koja ne dolazi u zemlju u kojoj postoji korupcija.

“IKEA ne dolazi u zemlju gde postoji korupcija. To što je Švedska u Beogradu i Srbiji, pokazuje da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparentno poslovanje”, istakla je Brnabić, što je propraćeno apaluzom poslanika vladajuće većine.

Ona je rekla da se danas građevinske dozvole izdaju u Beogradu za svega 12 dana, da je proces u potpunosti elektronski da bi se sprečila bilo kakva mogućnost korupcije, i da su za četiri godine njegovog mandata izdate građevinske dozvole za više od dva miliona kvadratnih metara, što je duplo više od prethodne vlasti.

“Kao predsednica vlade lično mogu da posvedočim da je zahvaljući velikim investicionim projektima grada Beograda BDP Srbije održan, a građevinska industrija značajno unapređena”, istakla je Brnabićeva.

IZVOR: B92 / FOTO: Tanjug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com