Kijev razmestio bacače raketa na kontakt-liniju u Donbasu!

Ukrajinske snage bezbednosti još jednom su prekršile Minske sporazume raspoređivanjem višecevnog bacača raketa „Grad“ u blizini naselja Boloteno u Donbasu, izjavio je na brifingu portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

„Naša obaveštajna služba nastavlja da otkriva civilne objekte i privatne kuće koje koriste ukrajinske snage bezbednosti za raspoređivanje trupa, naoružanja i vojne tehnike. Tako su na području sela Boloteno, na teritoriji privatnih domaćinstava, identifikovana tri sistema ’Grad‘“, istakao je Maročko.

Prema podacima Narodne milicije, sva tehnika sakrivena je ispod šatora, a pristup meštanima ovom području je blokiran.

Maročko je dodao da su obaveštajci Luganske Narodne Republike saopštili da je u blizini kontakt-linije u Donbasu pronađeno mesto gde su smešteni turski plaćenici koji se bore na strani ukrajinskih snaga bezbednosti.

Prema njegovim rečima, dvadesetak najamnika iz Turske sa vatrenim oružjem primećeno je u privatnoj kući na istočnoj periferiji sela Boloteno.

Maročko je rekao i da je u oblasti sela Boloteno i Sizo takođe primećeno raspoređivanje specijalne jedinice za diverzije.

Izvor: rs.sputniknews. com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com