UPROPASTIO BEOGRAD! MINUS U BUDŽETU ČAK 360 MILIONA!

Vlada Srbije iz budžetskih rezervi izdvojila je za potrebe grada Beograda 360 miliona dinara, objavljeno je u „Službenom glasniku“.

Novac iz tekuće budžetske rezerve biće raspoređen Ministarstvu finansija, na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda gradskog budžeta.

Finansijsku pomoć gradu Beogradu od 90 miliona dinara Vlada Srbije je odobrila u martu ove godine, a i nekoliko puta prošle godine je gradskom budžetu doniran novac iz budžetskih rezervi.
Za otvaranje Narodnog muzeja – 38 miliona

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se iz budžetskih rezervi opredeljuje 38.080.000 dinara kako bi se pokrili troškovi organizacije svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Narodnog muzeja u Beogradu, a za potrebe grada Beograda izdvojeno je 360 miliona dinara, objavljeno je u „Službenom glasniku“.

Građevinski radovi na muzeju su završeni pa će, kako je ranije najavljeno, muzej biti otvoren 28. juna, na Vidovdan.

Beograđani i posetioci glavnog grada postavku u tom muzeju (na slici ispod) nisu bili u prilici da vide 15 godina, koliko je muzej zatvoren.
Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković je ranije rekla da će u atrijumu rekonstruisanog muzeja biti arheološki deo, na prvom spratu nacionalna kultura i umetnost, kao i umetnost 18. i 19. veka, a na drugom spratu umetnost 20. veka i strana kolekcija.

Vlada Srbije je donela i rešenje o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od 6.500.000 dinara za raspisivanje opšteg javnog i anonimnog konkursa za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade Ansambla „Kolo“.

(izvor: N1)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com