Vučić odbio „američki paket“ za Kosovo: Albanci razočarani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je radni dokument u vezi sa rešavanjem kosovskog problema poznatiji kao „američki paket“.

Vučić je taj dokument ocenio nedostojnim pažnje i neprihvatljivim za našu zemlju, tako da sa njim nije ni hteo da upoznaje javnost, saznaju „Novosti“.

„Postojanje ovog ’non pejpera‘, koji je nedavno neformalnim diplomatskim kanalima prosleđen na Andrićev venac, u subotu je potvrdio i zamenik premijera tzv. Kosova Enver Hodžaj, uzalud se nadajući da će Beograd prihvatiti taj papir kojim se od nas traži da praktično indirektno priznamo nezavisnost lažne države“, navodi beogradski list.

Kako se ističe, predstavnicima Kosova i Srbije su predstavljena četiri stuba za istorijski sporazum, a iz Prištine su stigli i glasovi da je rešenje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje međusobno priznanje, kao i da je to papir koji u rukama ima i Beograd.

Informaciju o odbacivanju “američkog paketa” preneli su i vodeći šiptarski mediji kao razočaravajuću. Međutim, oni ipak ukazuju da informacija iz srpskih medija još uvek nije zvanično potvrđena.

Izvor: Rs.sputniknews.com/Pravda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com