Maja Gojković odbila Omeroviću da potpiše putni nalog nakon SKANDALA NA AERODROMU!

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, odbila je da potpiše putni nalog Mehu Omeroviću, poslaniku SDPS-a, zbog čega nije mogao da otputuje u inostranstvo sa parlamentarnom delegacijom, a sve zbog slučaja krađe na franfkurtskom aerodromu.

Omerović je imao ugovoren put u inostranstvo na nekoliko dana, pre nego što je zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, ali Gojkovićeva nije želela da potpiše putni nalog, prenose beogradski mediji.

– Ovo je logičan razvoj događaja. Omerović očito ne želi da podnese ostavku, a položaj mu je neodrživ. Predsednica parlamenta je i sama najavila u medijima da će pokrenuti pitanje njegovog diplomatskog pasoša – navodi izvor iz Skupštine i dodaje da njegova stranka sam očekuje da se on povuče.

– Omeroviću u stranci nije rečeno da se povuče, ali svi očekuju da baš to uradi, da se suoči sa realnošću. On više nema šta da traži u parlamentu.

Poslanika SDPS-a je polcija na frankfurtskom aerodromu privela, jer je ukrao robu u vrednosti od 170 evra. On je izjavio da je uzeo parfem i tri karmina.

Pošto se odmah pozvao na diplomatski imunitet, a policija proverila identitet sa srpskim konzulatom, on je pušten.

Omerović se pravdao da je imao stomačnih problema i da je u žurbi da stigne do toaleta zaboravio da u ruci ima parfem, koji nije platio. On je rekao da se potom vratio do fri šopa i pokušao da objasni obezbeđenju da je imao zdravstvenih problema.

Gojkovićeva: Za ostavku pitajte Omerovića
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković potvrdila je danas da nije potpisala putni nalog poslaniku SDPS Mehu Omeroviću, koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu.

– Tačno je. Nije prvi put da nisam potpisala, niti ću potpisati – rekla je Gojković novinarima u Skupštini Srbije.

Na pitanje da li Omerović treba da podnese ostavku, Gojković je rekla da ne zna i da to pitanje niko nije postavio poslaniku SDPS-a.

– Putne naloge neću potpisivati, a vi pitajte poslanika šta misli da uradi u budućnosti – rekla je Gojković.

IZVOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *