Vučić: “Možete da ženite naše devojke, ali prvo da završite radove!”

Veoma zadovoljan napretkom radova na petlji Dimitrovgrad – Zapad, na Koridoru 10, na kojima je angažovana bugarska kompanija Trejsi, predsednik Aleksandar Vučić našalio se da bugarski radnici, inače zainteresovani, kaže, za lokalne devojke, mogu da ih žene – ali tek kada završe planirane radove.

“Koliko smo bratski i prijateljski narodi…mnogo ljudi iz Trejsa bugarskog, vidim, hoće da žene Srpkinje i ja sam im dao jedan uslov, da se malo nasmejete, rekao sam im: ‘Možete da dobijete mlade naše odavde, ali prvo da završite svoj sektor ovde na autoputu, a kad završite to, uspešno, kad mi to odobrimo, onda lepo naše mlade dobijaju dozvolu da idu'”, preneo je Vučić novinarima.

Šalu na stranu, dodao je, srećan je zbog saradnje, jer to govori koliko smo bliski narodi, “koliko ljubav može da približi Srbe i Bugare, a i Bugari i Grci i druga naša braća, zbog onoga što radimo u Srbiji, mnogo auto-puteva koje gradimo, ako se vi, ministarka, saglasite imaće još mnogo posla… “.

On je to rekao misleći na ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, a onda se “ispravio” i primetio: “Ne, ona će da me napadne, opet sam nešto oko te rodne ravnopravnosti pogrešio, jel to?”.

Na ministarkin odgovor “malo”, Vučić je ponovio: “Malo. E dobro , neka sam. Ne mogu ja to, ja sam narodni čovek, ne mogu ja to sve, ta pravila, što mi kaže birokratija, ova ili ona…”

Ponovio je da je sa bugarskim kolegom dogovorio da se reši problem upisa prezimena Bugarki na zvaničnim dokumentima, što, kaže, nije znao da to Bugarkama mnogo znači.

Radev je “potvrdio” Vučićevu tačku gledišta, primetivši, na kraju, da su srpsko-bugarski brakovi najbolja garancija da će autoput biti izgrađen.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com