VRH VRHOVA NEMA DALJE: Rusi jedini na svetu formirali vojnu jedinicu za uništavanje dronova iznad Rusije

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je najavilo kreiranje nove jedinice dizajnirane za suprotstavljanje bespilotinim vazdušnim vozilima (UAV), za koju je rečeno da će biti uspostavljena u motorizovanom kompleksu oružja Centralnog vojnog okruga, koji se nalazi u oblasti Kemerova.
Nova anti-UAV jedinica je formirana u 74. motorizovanoj streljačkoj birigadi u gardi oblasti Kemerovo.

Nova jedinica, sastavljena od 50 članova vojnog osoblja specijalizovanih za sisteme vazdušne odbrane i elektronike, koristiće Borisoglebsk 2 kao osnovni sistem, koji je multifukcionalni sistem za elektronsko ratovanje (EW) montiran na oklopno vozilo MT-LB, razvijen od strane Sozvezdie tokom perioda od šest godina, a od februara 2015. godine se proizvodi i isporučuje ruskim oružanim snagama od strane UIMC-a.

Dizajniran je da ometa komunikacije i GPS sisteme kontrolišući četiri tipa jednosmernih jedinica za presretanje.

Glavni zadatak jedinice protiv dronova jeste identifikacija i neutralizacija UAV-a raznih vrsta. Za njihovo uništenje, ona će poslati dobijene informacije jedinicama za vazdušnu odbranu koje će koristiti prenosive protivavionske raketne sisteme.

Ova jedinica je kreirana tako što se u obzir uzelo borbeno iskustvo ruske vojske stečeno tokom antiterorističkih operacija u Sirijskoj Arapskoj Republici, i očekuje da će do kraja ove ogdine započeti svoje terenske testove i steći operativni status 2019. godine.

Webtribune.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com