Evo kako je Marija Zaharova prokomentarisala posetu Petra Porošenka Srbiji

Predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova odgovarala je na pitanje u vezi sa posetom Petra Porošenka Srbiji. Ona je tom prilikom izjavila da svaka država ima pramo da razvija saradnju sa drugim državama.

Prenosimo integralno sa zvaničnog sajta ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije

Pitanje: Nedavna poseta predsednika Ukrajine Petra Porošenka Srbiji privukla je veliku pažnju srpskoj javnosti. Predsednik Aleksandar Vučić je odgovorao na pitanja novinara, komentarišući ocene te posete koje su se pojavile u nekim medijima, u tom smislu da se ni SAD ni Rusiji podjednako ne dopada to kako je dočekan Petar Porošenko u Srbiji.

Zaharova: Rusiji se nije svidelo kako su dočekali Porošenka u Srbiji? Pitanje: Dopisnik ruskih medija na Balkanu je dao takvu procenu.

Zaharova: Možda je dao svoju ličnu ocenu? To je naš tradicionalni stav: suvereno je pravo država da razvijaju odnose sa svim državama. Nikakve negativna ocene samom razvoju odnosa Srbije i Ukrajine sa strane Rusije ne može biti. Mi smo sami usmereni na razvoj odnosa sa Ukrajinom, ukrajinskim narodom. Ne može biti negativnih ocena u vezi sa činjenicom o saradnji između dve zemlje.

Ako su tokom ove posete napravljene neke anti-ruske izjave, naravno, ne možemo ih podržati niti se složiti s njima. Iskreno, mi nismo ni obraćali pažnju ni na to što je tamo izjavio Petar Porošenko.

Izvor: Pravda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com