OVO JE DO SADA NAJGORA PROGNOZA RHMZ-A!

Republički hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje za danas da se obilne padavine očekuju u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju i zapadnoj Srbiji, sa količinom oko 30 litara na kvadratni metar za 12 sati, lokalno i više.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje pre podne i sredinom dana.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 ºC do 16 ºC, a najviša dnevna od 22 ºC do 26 ºC.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje pre podne i sredinom dana.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 ºC, a najviša dnevna oko 25 ºC.

Opasnost od izlivanja reka Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana očekuju se porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Kolubari sa pritokama, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Lepenici i Resavi sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su manja lokalna izlivanja.

U “narandžastom” su Banat, Beograd, zapadna Srbija, Šumadija i Pomoravlje, a žuto upozorenje je izdato za Bačku, Srem, istočnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju i teritoriju Kosova i Metohije.

IZVOR: Tanjug, Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com