PACOLI BEŽAO OD DAČIĆA NA SAMITU U LONDONU

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ispričao je kako je prvi diplomata Kosova Bedžet Pacoliji kukavički bežao od njega na Samitu o zapadnom Balkanu u Londonu.

Iako je Dačić bio odlučan da kosovskog kolegu konačno suoči sa svim diplomatskim notama koje potvrđuju da je šest zemalja povuklo odluku o priznanju nezavisnog Kosova, Pacoli je bio još uporniji da pobegne od njega.

– Bežao je kao preplašen. Očigledno ima i čega da se plaši. Ali ja više ne znam kako da tom čoveku objasnim neke stvari. Pošto kaže da nije dobio ništa, hteo sam da mu dam sve papire, zvanične note koje smo mi dobili, pa da se sam uveri, ali pobegao je kao metak. Nisam stigao ni da ga pitam da li on možda ima nešto da meni pokaže. Pošto znajte da mi nismo dobili nijednu notu od zemalja koje su priznale Kosovo – otkriva Dačić šta se dešavalo na marginama Samita u Londonu.

Pacoli i Dačić sedeli su u istoj sali u Londonu samo dok je trajao sastanak sa svim učesnicima.

– Na tom zvaničnom delu smo se videli, pošto je to bilo za sve. Iskoristio je priliku da mi dobaci nešto u stilu: “Zdravo, Ivice, odakle si sad došao? Možda iz Australije?” Eto, to je taj nivo. Na te sitne provokacije ne reagujem – ispričao je ministar spoljnih poslova za beogradske medije po povratku iz Londona.

Dačić i Pacoli već mesecima “ratuju” oko broja država koje su povukle priznanje kosovske nezavisnosti. Poslednja u nizu čarki bila je kada je Dačić javno pokazao sve diplomatske note kojima su šest država zvanično poništile odluku o priznavanju Kosova. Poslednja u nizu zemalja je Papua Nova Gvineja, a pre nje to su učinile Liberija, Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao i Burundi.

IZVOR: mediji, Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com