Srpskoj listi prihvatljiva ideja razgraničenja

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je Srbima na Kosovu ideja razgraničenja prihvatljiva ukoliko im garantuje više slobode i prava nego što ih sada imaju i poručio da pregovarački tim Beograda ima nepodeljeno poverenje Srpske liste.

Simić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Srbi na Kosovu već decenijama žive u neizvesnosti.

“I kada sve uzmete u obzir, ukoliko postoji bilo kakva šansa za ekomnomsko-politički napredak, siguran sam da će takvo rešenje Srbi podržati”, rekao je Simićg gostujući u Dnevniku RTS.

On je ukazao na “nespokoj kod Srba” koji izazivaju poruke da je takvo rešenje daleko, ali i da im poverenje uliva poruka državnog vrha da će, dođe li do rešenja, “imati više nego sada”.

Simić je u razgovoru za RTS naglasio da među Srbima na Kosovu nema podela i podsetio da je Srpska lista osvojila više od 90 odsto glasova i uspela da ujedinili politički korpus svih Srba na Kosovu.

“Danas pregovaramo o nečemu što može da unapredi položaj Srba i na severu i na jugu, a to sve zavisi od pregovora. Naš pregovarački tim stalno ponavlja da je spreman za kompromis, ali za to je potrebno da bude spremna i Priština”, rekao je Simić.

On je naglasio da Srbi na Kosovu “imaju poverenje u Vučića, jer je dokazao da se brine o narodu koji živi dole i da iskreno govori o pregovaračkim pozicijama”.

Autor teksta: FoNet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com