NEUPOREDIV SA BILO ČIM NA SVETU Izveden prvi let novog moćnog ruskog helikoptera

U preduzeću „Rostvertol“ holdinga „Helikopteri Rusije“ izveden je prvi let modernizovanog helikoptera Mi-26T2V napravljenog za Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

Prema rečima generalnog direktora „Helikoptera Rusije“ Andreja Boginskog, uspešan prvi let je dokaz ispravnosti tehničkih rešenja upotrebljenih za modernizaciju Mi-26.

„Uspeli smo da značajno smanjimo opterećenje posade, u velikoj meri automatizujući let i sletanje tako velike i složene letelice. Osim toga, znatno je poboljšana otpornost helikoptera ugradnjom savremenog sistema odbrane“, istakao je Boginski.

Ranije je saopšteno da će serijska isporuke helikoptera početi 2019. godine.

„Mi-26 je jedinstvena mašina. Nijedan serijski helikopter na svetu ne može se uporediti sa njim po nosivosti. Modernizacija značajno proširuje potencijal njegove primene. U državnom programu naoružanja za period od 2018. do 2027. godine predviđeno je da trupe budu opremljene teškim helikopterima ove modifikacije. Pri tome sam uveren da će Mi-26T2 biti tražen ne samo u Rusiji, već i inostranstvu: vidimo potencijal na tržištima Azije, Afrike i Bliskog istoka“, objasnio je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera „Rosteha“ Anatolij Serdjukov.

Prema želji kupca, helikopter Mi-26T2V treba da obezbeđuje letove u uslovima svih regiona. Broj članova posade modernizovanog helikoptera ostao je isti i iznosi pet osoba.

sputnik.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com