Potresne reči Sare Vidak zatočene u crnogorskoj tamnici KIDAJU DUŠU!

Saru su juče posetili majka Olivera i dečko Stevan Prpa, a uprkos tome što su se trudili da je oraspolože, emocije su ih savladale

– Da sam bar nešto uradila, pa da znam zbog čega sam u zatvoru?! Ne mogu više da izdržim ovde! – rekla je Beograđanka Sara Vidak (20) svojoj majci Oliveri tokom posete u ozloglašenom zatvoru Spuž u koji je dospela nakon što je optužena da je 14. avgusta u Sudu za prekršaje u Kotoru napala sudiju Jelenu Stanišić.

Saru su juče posetili majka Olivera i dečko Stevan Prpa, a uprkos tome što su se trudili da je oraspolože, emocije su ih savladale.

– Suze su bile jače od nas kada smo videli Saru! Pre toga smo se dogovorili da moramo da je oraspoložimo, ali nismo uspeli. Gledali smo se kroz pleksiglas i pričali na slušalicu, kao u filmovima. U nekoliko navrata smo uspeli da joj izmamimo osmeh, ali samo na kratko. Čini mi se kao da se gubi u svojim mislima, što je i normalno jer je 20 dana u zatočeništvu. Iako je Spuž jeziv, moramo da istaknem da su čuvari vrlo ljubazni – kaže Sarina majka i ističe da njenoj ćerki naročito znači podrška prijatelja.

– Trudili smo se da joj prenesemo sve informacije iz spoljnog sveta, koje bi je oraspoložile. Rekli smo joj da su svi prijatelji uz nju, ali i čitava Srbija, što joj mnogo znači. Mi smo moralni pobednici, šta god da se dogodi nemamo čega da se plašimo, jer se branimo isključivo istinom – tvrdi Olivera Vidak, koja će se danas, zajedno sa Sarinim dečkom pojaviti na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Kotoru.

Posle njihovih iskaza, trebalo bi da se održe završne reči, a potom da sud izrekne presudu.

Sara Vidak je prošle nedelje pred sudom negirala da je lakše povredila sudiju Jelenu Stanišić. Sarin advokat Srđana Lješković, navodi da su sudija i njeni svedoci izneli niz kontradiktornih izjava.

Mandić: Sara je žrtva antisrpske politike!

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić osudio je odluku Osnovnog suda u Kotoru da Sara Vidak ostane u pritvoru u Spužu. Mandić nije krio uverenost da je devojka diskriminisana samo zato što iz Srbije.

– Slučaj zatvaranja Sare Vidak je jedna od najvećih sramota u skorijoj crnogorskoj istoriji. Zatvorena je devojka koja nikada nije imala nijednu prekršajnu prijavu. Sara je žrtva antisrpske politike koja se sprovodi u Crnoj Gori, a njeni protagonisti nad njom treniraju strogoću. Siguran sam da je Sara došla kojim slučajem iz Tirane, da ne bi tako prošla. Za Saru iz Beograda ne važe jednaki aršini kao za sve ostale- zaključio je Mandić.

(Espreso.rs/Alo.rs/Foto: Printscreen)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com