Milorad Pupovac fizički napadnut u Zagrebu!

Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno veće u saopštenju za medije. U saopštenju se navodi da je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u Saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pored bistroa “Amfora” na zagrebačkoj pijaci Dolac. U jednom trenutku Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do zgloba desne ruke, pa je u trenutku kad se okrenuo video da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki (krupniji i krući) obili su se od njegovog vrata, ramena i ruku i rasuli se po tlu, navodi se u saopštenju SNV-a.

SNV navodi i da ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih saradnika Borisa Miloševića. S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih. Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičku ugroženost Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih nedelju dana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer je kampanja takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pravda/24sata.hr/Index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com