Stigli Rusi: Počela međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“

Potpisivanjem tehničkog sporazuma na aerodromu Batajnica danas je počela međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako navode, sporazum su potpisali rukovodilac vežbe brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade, i zamenik rikovodioca vežbe pukovnik Konstantin Surikov.

– Cilj vežbe, koja će trajati do 6. oktobra, je podizanje nivoa operativnih sposobnosti vazduhoplovstava dve zemlje. Letačke aktivnosti počinju sutra, a sastojaće se iz zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i zadataka traganja i spasavanja. Biće realizovane u vazdušnom prostoru Republike Srbije i izvodiće ih mešovite posade u vazduhoplovima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Ovo je četvrta vežba ove vrste koja se naizmenično izvode na teritoriji i u vazdušnom prostoru Republike Srbije i Ruske Federacije. – objšanjavaju iz Ministarstva.

tangosix.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *