Bolje je nekad prećutati, manje je štete u budućnosti. Svakako nisam srećan zbog takve izjave: Vučić o provokaciji Željka Komšića

Vučić je na pitanje o izjavi Komšića, koji je rekao da je za njega Kosovo nezavisno uprkos zvaničnoj politici Bosne i Hercegovine, rekao da nije previše srećan zbog nje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kraljevu je danas odgovarao na novinarska pitanja nakon obilaska početka radova na novoj fabrici Leoni, gde je rekao da je mnogo srećan zbog brzog napretka radova, otvaranju novih radnih mesta i uspešnih investicija u zemlji.

Pored toga, Vučić je na pitanje o izjavi Željka Komšića, koji je rekao da je za njega Kosovo nezavisno uprkos zvaničnoj politici Bosne i Hercegovine, rekao da nije previše srećan zbog nje.

– Srbija želi dobru saradnju sa BiH i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem, kao i svuda u regionu i ja neću da koristim priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovaram na tvrdnje bilo kog jer želim na odgovoran način da pristupim odgovornoj izgradnji odnosa sa BiH, bolje je nekad prećutati, manje je štete u budućnosti. Svakako nisam srećan zbog takve izjave – rekao je Vučić.

Vučić je takođe rekao da pred međunarodnom zajednicom sekund nije iskoristio na pominjanje Hrvatske ili Andreja Plenkovića, kako je premijer Hrvatske izjavio tamošnjim medijima.

– A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo, niti se njima bavio. Bićemo mi prijatelji vremenom, shvatiće Plenković to jednog dana – rekao je Vučić uz opasku da u suprotnom ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

– Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek” pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem – rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com