VELIKE PROMENE U SPS: Bira se novo rukovodstvo, Dačić kandidat za predsednika, evo ko su mu dva glavna protivkandidata!

Na kongresu stranke 22. decembra biće izabrano novo rukovodstvo stranke – predsednik, glavni odbor, statutarna komisija i nadzorni odbor.

Socijalističku partiju Srbije (SPS) u nedelju na Glavnom odboru stranke očekuju velike promene.

Glavni odbor će sutra doneti odluku da održi kongres stranke 22. decembra.

Na tom kongresu biće izabrano novo rukovostvo stranke – predsednik, glavni odbor, statutarna komisija i nadzorni odbor.

Izvori iz SPS potvrdili su da će kandidati za predsednika biti aktuelni predsednik Ivica Dačić kao i dva dosadašnja potpredsednika – Slavica Đukić Dejanović i Novica Tončev.

Ko su kandidati
Ivica Dačić je srpski političar, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za bezbednost i spoljnu politiku.

Nalazi se na čelu Socijalističke partije Srbije. Bio je premijer Srbije od 2012. do 2014. godine.

Prof. dr Slavica Đukić-Dejanović je srpska političarka, podpredsednica Socijalističke partije Srbije, narodni poslanik, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, bivša ministarka zdravlja u Vladi Srbije, bivša predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i vršilac dužnosti predsednika Republike Srbije.

Od avgusta 2014. godine do avgusta 2016. godine bila je direktorka najveće Klinike za psihijatrijske bolesti u Srbiji Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” u Beogradu.

Novica Tončev je srpski političar i član predsedništva SPS. Od 1990. do 2000. godine bio je predsednik mesne zajednice Božica.

Od 1996. do 2000 član izvršnog saveta SO Surdulica, od 2000. do 2004. bio je potpredsednik SO Surdulice i odbornik u SO Surdulica od 1996. godine do danas. Oženjen je i otac dvoje dece.

Izvor: Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com