Ovo niste znali o predsedniku Srbije: Vučić otkrio kakvo detinjstvo je imao!

Nostalgija za prošlim vremenima, srpski mentalitet i izazovi današnjice bili su okosnica intervjua koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao Goranu Miliću u emisiji “Tada i sada” na televiziji Al Džazira Balkans.

Na pitanje novinara da prokomentariše podeljeno mišljenje u Srbiji o životu u komunizmu, predsednik Srbije je rekao da misli da svima nama na Balkanu, ne samo u Srbiji, nije lako ugoditi.

Srbi postanu zadovoljni tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti
– Kroz srpsku istoriju ne postoji nijedan period kojim su Srbi bili zadovoljni. Od vremena Karađorđa, Miloša, preko Milana i Aleksandra, do kralja Petra, Aleksandra, Tita i svih posle njih. Srbi nikada nisu bili zadovoljni. Srbi postanu zadovoljni tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti, nego što su objektivni kriterijumi – naglasio je Vučić.

Istakao je da je danas bolji standard nego pre 40 godina.

– Svet je napredovao i sve stvari su drugačije – izjavio je predsednik Srbije i podvukao da danas ljudi žive bolje.

– Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama – Turistički savez Jugoslavije, Narodna banka Jugoslavije – velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo ladu, pa 128, mi smo bili srećni. Po ceo dan smo putovali do mora, bez obzira na to da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske. I sada natrpate, kao pravi parajadz-turista, sve sendviče u posebne kofe, ali biste bili srećni i zadovoljni. Danas, ukoliko izgubite pola sata više i ako ne putujete u duplo skupljem, bržem i većem automobilu, bili biste nezadovoljni, psovali sve na svetu i svi drugi bi bili krivi zbog svega što se desilo – rekao je Vučić i podsetio koliko se promenio život, te da nismo imali ni pejdžere, mobilne telefone i da je svetska ekonomija napredovala.

Da li je taj napredak doneo i nove moralne norme, da li smo mi postali bolji, to je diskutabilno – kazao je Vučić u emisiji “Tada i sada” na televiziji Al Džazira Balkans, u kojoj je još govorio o mentalitetu, nostalgiji za prošlim vremenima i današnjici u Srbiji.

Molio za balkansku gasnu rutu
Na Samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije održanom u petak u Varni predsednik Vučić je rekao da se Srbija sprema da raspiše tender za izgradnju dela gasovoda kojim bi se povezala s bugarskim gasovodom.

– Molio sam za balkansku rutu, bivšu rutu “Južnog toka”, da nam se to dozvoli kako bismo dobijali jeftiniji ruski gas (preko nastavka “Turskog toka”), ali smo spremni da razgovaramo o svim drugim načinima za snabdevanje gasom Srbije – rekao je nakon samita i dodao da su na skupu najkonkretniji razgovori vođeni upravo u oblasti energetike, posebno o snabedavanju gasom. Sledeći Samit kvadrilaterale biće održan u Beogradu u decembru ove godine.

Najvažnije je šta će reći Tramp
Predsednik Srbije zahvalio je američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisa za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

– Hvala tim ljudima, ali imate i druge grupe kongresmena. Nije to uvek jednostavno. Za nas je važno šta će reći Tramp, Bolton, Pompeo, najbliži Trampovi saradnici, a naravno da je važna inicijativa kongresmena i veoma smo im zahvalni – rekao je Vučić i najavio sastanak sa kongresmenom Tedom Poom, koji je u poseti Beogradu.

AUTOR: E. S. T.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com