Završen Vučićev sastanak sa Mogerinijevom: Sledi radna večera sa Tačijem

U Briselu se danas održava nova runda dijaloga između Beograda i Prištine, u okviru koje se sastaju predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Ovo je prvi sastanak Vučića i Tačija posle dva i po meseca od kako je zastao dijalog Beograda i Prištine, a održava se u vreme kada su privremene prištinske institucije odlučile da za 10 odsto povećaju porez na robu iz centralne Srbije.

19.15 – Završeni sastanci, sledi trilateralni sastanak

U Briselu je u toku sastanak šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Trilateralnom sastanku prethodili su odvojeni sastanci koje je Mogerinijeva imala najpre sa predsednikom privremenih institucija na Kosovu, Hašimom Tačijem, a potom i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

18.45 Predsednik Vučić se sastao sa šeficom evropske diplomatije

U Briselu je počeo sastanak predsednika Srbije, Aleksandra Vučića sa šeficom evropske diplomatije, Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

Nakon tog sastanka, biće održana radna večara, kojoj će prisustvovati i kosovski predsednik Hašim Tači.

18.00 Počeo sastanak Hašima Tačija i Federike Mogerini

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači poručio je, uoči sastanka sa Federikom Mogerini, da će na današnjem sastanku ponovno potvrditi potpunu posvećenost Kosova da postigne pravno obavezujući sveobuhvatni sporazum sa Srbijom.

Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič,

Predsednik Srbije već je stigao u Brisel, potvrđeno je Telegrafu iz Predsedništva Srbije.

Za 18 časova je zakazan sastanak Hašima Tačija sa Federikom Mogerini, posle čega će uslediti susret visoke predstavnice EU i predsednika Aleksandra Vučića, a potom će biti održana radna večera, rečeno je našem portalu u Evropskoj službi za spoljne poslove.

– Očekuje se da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi njihovu spremnost u intenziviranju napora da se postigne pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, što je od suštinske važnosti za njihov evropski put – navedeno je ranije u saopštenju Službe za spoljne poslove EU.

(Telegraf.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com