VUČIĆ: Suviše sam mator da bih jeo šargarepu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svakodnevno sluša želje ljudi iz zapadnog sveta da Srbija treba da nastavi razgovore sa Prištinom.

Vučić je ponovio da neće biti nikakvog nastavka dijaloga dok Priština ne povuče svoje mere, misleći na dodatni porez od 10 odsto koliko je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH.

“Mi smo spremni da u svakom trenutku pričamo. Ali kako da pričamo kada neko posle12 godina (od potpisivanja sporazuma CEFTA) neće da sprovodi u delo nešto što su potpisali. Odakle poverenje da neće da pogaze bilo kakvi drugi dogovor“, kazao je Vučić gostujući na televiziji „Hepi“.

Upitan za “nepristojnu ponudu” da Srbija nastavi dijalog sa Prištinom, a da zauzvrat dobije otvaranje novih poglavlja o čemu su pisali pojedini mediji, Vučić je kazao da svakodnevno sluša želje zapadnog sveta da nastavi razgovore bez obzira na to što Priština neće da povuče svoje mere.

“Ja sam doneo odluku da ne razgovaramo dok ne povuku svoje mere. Rekao sam to javno u Briselu: Svakog dana sam pod nekom vrstom, ne mogu da to nazovem pritiskom, jer je to posao koji radim“, istakao je on.

Vučić je na konstataciju da to neki zovu „”štap i šargarepa”“, rekao:

“Suviše sam mator da bih jeo šargarepu, da budem iskren negde imate granicu, granicu koja znači da neko mora da poštuje pravila i norme koje su potpisali, sporazume koje su potpisali. Znao sam ja, od početka sam govorio da ćemo se mi držati Briselskog sporazuma, a Albanci neće. Znao sam da neće ići u formianje ZSO“, ukazao je on.

Vučić je rekao da niko ne vrši pritisak na Prištinu, jer bi, da taj pritisak postoji, “istog sekunda sve primenili”.

Izvor: B92/Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com