Ekskluzivno! Dejan Savićević prvi put o meču protiv Kosova: Imamo srpsku, crnogorsku i albansku stranu! Ovo je nešto najteže

S obzirom na to da su žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekali u četvrtom šeširu, fudbalska reprezentacija Crne Gore i nije loše prošla na istom, koji je održan 2. decembra u Dablinu.

Međutim, ono što na prvi pogled ”bode oči” jeste činjenica da će Crnogorci morati da igraju protiv tzv. Kosova. Gledano sa sportske strane – sasvim pristojan protivnik, međutim, tu je i ona politička koje će nezaobilazno biti prisutna s obzirom na prilike na Balkanu.

U izjavi za Telegraf.rs, predsednik FSCG Dejan Savićević osvrnuo se na utakmice sa pomenutim protivnikom. Zanimljivo, to je prvo ”pojavljivanje” Savićevića u javnosti otkako su Crnogorci dobili svoje rivale u kvalifikacijama.

– Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku – rekao je Savićević.

Prvi čovek FSCG prokomentarisao je i izjavu predsednik FS tzv. Kosova da je njegova ekipa među dve najbolje u grupi. Podsetimo, tu su još Engleska, Češka i Bugarska.

– To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo preterana izjava, ali oni su sada u toj euforiji posle pobeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Verovatno je hteo i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve.

Priznao je Savićević, tokom razgovora za Telegraf, da nije imao nekih posebnih želja tokom žreba.

– Naša grupa mogla je da bude i teža, ali mogla je da bude i lakša. Možda smo mogli da imamo malo više sreće kao što je, na primer, Hrvati u poslednje vreme imaju na žrebu. Bilo je bitno samo izbeći tu grupu C u kojoj se nalaze Holandija i Nemačka. Mnogo su jaki i jedni i drugi, to je nekako i ”grupa smrti”. Holanđani imaju skup mladih i kvalitetnih igrača koji će za godinu dana pokazati sav svoj raskoš. Generalno bih bio zadovoljan našom grupom da iz petog šešira nije došlo Kosovo. Upravo zbog ovih stvari koje sam pričao – jasan je bio Savićević koji se osvrnuo i na protivnike Srbije:

Izvor: Telegraf / Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Lehtikuva/Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com