Albanci očajni zbog Dačićevih reči! Srpski ministar im je otkrio bolnu istinu!

Albanci očajni zbog reči prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića koji je izjavio da je svega 26 zemalja priznalo takozvanu Republiku Kosovo i ovu rečenicu šefa srpske diplomatije prenose kao udarnu.

“Obećao sam broj zemalja koje su priznale Kosovo uskoro pasti ispod 100, a onda i ispod polovine broja članica Ujedinjenih nacija kojih ima 193”, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je objasnio da su prištinske vlasti u ozbiljnim problemima jer je ih je priznalo sveukupno 76 zemalja, od čega dve nisu članice UN-a: Kurasao i Sent Martin.

– Znači, samo 74 članice UN-a, a kažu da ih je priznalo 116. Prvi put je postala jasno vidljivo da su to sve bile laži. Do sada su govorili da ja sve to što pričam oko povlačenja priznanja lažem, a sada to ističu kao veliki problem. Pa, kakav je problem ako su sve to bile moje laži? – upitao je Dačić.

Kako je rekao, Priština spočitava Beogradu da time što “vodimo kampanju povlačenja priznanja ugrožavamo dijalog i iritiramo Prištinu, a otkad je počeo Briselski dijalog 2012. godine, 26 država je priznalo Kosovo”.

– Pa kako to tada nije ugrožavalo dijalog i iritiralo Srbiju? – rekao je on.

Izvor: Espreso.rs / Foto: Youtube printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com