Vlada Republike Srbije: Sve raspoložive snage srbije spremne! “Borićemo se! Moramo da štitimo naš narod na Kosovu!”

– Borićemo se za to da mir bude sačuvan po svaku cenu, a da Srbi budu zaštićeni. Mi moramo da štitimo naš narod koji je u ovom trenutku najugroženiji i moramo da budemo uz njega. To će uvek biti politika Srbije – poručio je Stefanović gostujući na RTS-u.

– Ne možemo da dozvolimo da se bilo ko iživljava nad Srbima na KiM. Ne možemo da dozvolimo da se gaze njihova prava i da ti ljudi budu prepušteni sami sebi. Naš posao je da budemo uz njih i da nastavimo da se se borimo diplomatskim sredstvima – istakao je ministar.

Ne možemo, ukazao je, “da ratujemo sa Amerikom i besmisleno je da uopšte govorimo o takvoj vrsti eskalacije, niti Srbiji više treba ijedan rat, ali Srbija mora da jača, ekonomski pre svega, kao i diplomatski”.

Ministar napominje da, nažalost, kosovski Albanci ne mare za situaciju u regionu, a da njihovo rukovodstovo nije zrelo niti sposobno da sagleda činjenicu da svaka vrsta eskalacija plaši investitore, i to, kaže, nije samo stvar samo Srbije već svih zemalja u regionu.

Povodom izazova kao što je izjava potpredsednika kosovske vlade Envera Hodžaja o stvaranju neformalnog antisrpskog pakta u regionu ili najava iz Prištine o formiranju vojske Kosova u četvrtak, kaže da “ne postoji nijedna stvar koja opravdava takvu vrstu podizanja tenzija na KiM”.

– Uvek smo ukazivali da takva vrsta ponašanja nije u skladu ni sa međunarodnim rezolucijama, ni sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN, ni sa dogovorima u okviru Briselskog sporazuma, ni sa garancijama NATO-a – istakao je Stefanović, dodajući da “nažalost imamo tu jedan zid ćutanja”.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com