Haradinaj počeo da tvituje na srpskom: Pominje i Vojsku Srbije (FOTO)

On je napisao da je na današnjoj sednici sa 107 glasova “za”, od strane svih poslanika prisutnih u Skupštini Republike tzv. Kosovo, mandatirana “Vojska Kosova”

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, nakon usvajanja seta zakona koji iniciraju transformaciju KBS u tzv.vojsku, oglasio se na Tviteru i poslao poruke i to prvi put na srpskom jeziku.

Naime, on je napisao da je na današnjoj sednici sa 107 glasova “za”, od strane svih poslanika prisutnih u Skupštini Republike Kosovo, mandatirana “Vojska Kosova”.

– Ovo je izvanredna vest za konsolidaciju kosovske države. Kosovske snage će uvek biti multietničke i u službi svih njenih građana, u funkciji mira sa svim vojskama u regionu, uključujući i Vojsku Srbije, kako bi imali partnerstvo za mir – napisao je on.

Premijer privremenih prištinskih institucija je i do sada bio aktivan na društvenim mrežama, putem kojih redovno obaveštavao o svojim aktivnostima. Međutim, ovog puta je prvi put to uradio na srpskom jeziku, a ne na engleskom, kako to obično čini.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com