RUSKI ”MIGOVI” POLETELI SA NOVIM ”KAMAMA”: Sa Kinžalima kružili iznad dva mora (VIDEO)

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu objavio je da su ruski avioni presretači “mig 31” naoružani hipersoničnim raketama “kinžal” (kama, bodež) izveli 89 letova nad Kaspijskim i Crnim morem u okviru eksperimentalnih borbenih dejstava.

Tas prenosi da je Šojgu to rekao na sastanku čelnika tog ministarstva koji se na kraju godine organizuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Agencija podseća da je Putin 1. marta ove godine obelodanio postojanje hipersoničnog raketnog sistema “kinžal” kojim se dejstvuje iz vazduha, kada je rekao da ovaj sistem ima domet od više od 2.000 kilometara.

Putin je na današnjem sastanku sa vojnim vrhom u Moskvi izjavio da novom naoružanju Rusije nema ravnog u svetu i da će ono obezbediti bezbednost zemlje u decenijama koje dolaze, preneo je AP.

Navodi se da je Putin posebno pomenuo novu hipersoničnu raketu “kinžal” i hipersoničnu jedrilicu “avangard”, kazavši da ovo oružje značajno jača vojne kapacitete Rusije.

AP navodi da je “kinžal” već isporučen ruskoj vojsci, a da je ministar odbrane Sergej Šojgu najavio da će “avangard” ući u vojnu službu naredne godine.

Izvor: Tanjug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com