Veliki preokret u Prištini! Tači zahteva ukidanje taksi Srbiji!!!

Savetnik predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, Bekim Čolaku, izjavio je da su takse koje su uvedene Srbije odlična stvar, ali su neodržive.

Čolaku tvrdi da su Sjedinjene države i Evropska unija tražile da Kosovo ukine takse Srbiji, te da se uskoro može očekivati njjihovo ukidanje, barem na neki kraći period.

On je u jednoj televizijskoj emisiji rekao da Zapad smatra da nije potrebno biti samo spreman za dijalog, već da očekuje i neke konkretne akcije od Prištine. Jedna od njih bi trebala da bude ukidanje taksi, protiv kojih je međunarodna zajednica veoma oštro reagovala.

– Ako nam Amerika i Evropska unija kažu da moramo imati razumevanja za dijalog i da u okviru toga moramo pristati na neke ustupke, onda verujem da treba razmisliti o postupnom ukidanju taksi, da bi nakon dva, tri meseca videli u kom pravcu se kreće dijalog – rekao je Tačijev savetnik i dodao:

– Uvođenje taksi je bila dobra i vrlo opravdana ideja. Ali, sada je potrebno preispitati njene efekte. Srbija je konačno shvatila da je Kosovo nezavisno i suvereno, tako da može donositi nezavisne odluke – rekao je Čolaku, a kosovski mediji smatraju da je kroz njegova usta govorio sam Tači, jer se savetnikovi stavovi poklapaju sa onima koje u neformalnijim razgovorima iznosi i sam predsednik.

Izvor: Espreso.rs / Foto: Youtube printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com