Ambasadori Kvinte preslišavali Haradinaja i Tačija: Detalji sastanka u Prištini

Glavni zahtev ambasadora na jučerašnjem sastank bio da se tzv. Kosovo i Srbija dogovore o “primirju” kako bi se dala prilika postizanju sporazuma u prvoj polovini 2019. godine

Taksa od 100 odsto koju je za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvela Vlada tzv. Kosova bila je glavna tema sastanka najviših zvaničnika Prištine i pregovaračkog tima sa ambasadorima velike petorke, piše Koha ditore.

Prištinski dnevnik piše da je glavni zahtev ambasadora na jučerašnjem sastank bio da se tzv. Kosovo i Srbija dogovore o “primirju” kako bi se dala prilika postizanju sporazuma u prvoj polovini 2019. godine.

Ambasadori su visoko ocenili formiranje prištinske pregovaračke ekipe i kao sledeći korak zatražili suspenziju takse, najmanje do aprila, dok je Srbiji poručeno da prestane sa kampanjom povlačenja priznanja tzv. Kosova.

Prema izvorima dnevnika, premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj nije, međjutim, pokazao znake da će povući odluku koja je doneta posle neuspeha Prištine da se učlani u Interpol kao posledice agresivne kampanje Srbije.

(Telegraf.rs/Beta)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com