NATO USTAO PROTIV ALBANACA: Nema priznavanja VOJSKE KOSOVA!

NATO je ponovio da će KFOR biti glavna vojna snaga na Kosovu i da će nastaviti svoju misiju ne obazirući se na Vojsku Kosova.

Ni posle mesec dana nakon što je Skupština tzv. Kosova usvojila zakone vezane za osnivanje Vojske Kosova, NATO još nije odlučio kakav će odnos imati sa ovom institucijom, prenose albanski mediji.

Zvaničnici ove vojne alijanse su se već izjasnili da se protive formiranju Vojske Kosova, kao i da će razmotriti na koji način će se ponašati prema njoj u budućnosti.

U ministarstvu odbrane tzv. Kosova su ubeđeni da NATO neće smanjiti nivo svog angažovanja na Kosovu. Kažu da ako taj nivo i ne bude rastao, ostaće na istom nivou kao i do sada.

Međutim, iz NATO-a kažu za albanske medije da je njihov stav jasan i da je formiranje Vojske Kosova u suprotnosti sa savetima mnogih NATO saveznika i da to može imati krupne posledice po intergaciju tzv. Kosova u Evro-Atlanske strukture.

Ali, zamenik ministra vojske Burim Ramadani ovu izjavu ne shvata kao pretnju. On kaže da je NATO morao tako da postupi kako bi odobrovoljio države iz tog saveza koje nisu priznale Kosovo.

Međutim, NATO je ponovio da će KFOR biti glavna vojna snaga na Kosovu i da će nastaviti svoju misiju ne obazirući se na Vojsku Kosova.

Izvor: Alo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com