Gužve na putevima Srbije: Sneg, na granicama se čeka satima, ovde je najgore!

Sneg pada u većem delu zemlje, a saobraćaj je očekivano pojačan kako na putevima, tako i na graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S) i ponovo upozorava vozače da su u obavezi da na svim putevima koriste zimsku opremu, a u planinskim predelima da montiraju i lance.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Uprava granične policije saopštila je da je pojačan je saobraćaj na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj na Horgošu i i Kelebiju, na kojima se čekanja kreću u intervalima od oko sat i po do dva sata, kao i na prelazu Bački Vinogradi, dok se oko sat vremena čeka na Horgošu II. Na prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, takođe se očekuju gužve od sat vremena. Međuzona na svim ovim prelazima je puna, pa su zadržavanja za ulazak u ove dve zemlje duža u odnosu na vreme zadržavanja koje vozače očekuje na graničnim prelazima sa srpske strane.

U cilju bržeg prolaska preporučuje se korišćenje manje frekventnih prelaza s Mađarskom, a to je Bački Breg, koji radi 24 sata, dok se od manjih prelaza, koji rade do 7.00, preporučuju Đala i Bajmok. Sa Hrvatskom se preporučuju prelazi Šid, Ilok, Sot ili Ljubu. Pojačan saobraćaj se očekujemo i na pojedinim graničnim prelazima sa Bosnom, Crnom Gorom i Bugarskom.

IZVOR: Republika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com