Aleksandar Vučić na sastanku sa naprednjacima: Tema vanredni izbori i poseta Vladimira Putina?

Kako se može videti na fotografijama sa lica mesta, pored Vučića je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. U Zemunu je održana sednica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke kojoj je prisustvovao i lider naprednjaka i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Kako Tanjug saznaje, tema sastanka je 17. januar, kada u posetu dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin, a nekoliko nevladinih organizacija najavljuje da će uz podršku SNS organizovati doček ruskog predsednika kod hrama Svetog Save.

Pored predstojeće posete predsednika Rusije, tema su bili i vanredni parlamentarni izbori. Posle prvog sastanka kojem su, pored rukovodstva, prisustvovali članovi proširenog Izvršnog odbora, u zemunskoj hali “Pinki” održan je još jedan.

Sednici je prisustvovalo oko 3.000 članova vladajuće stranke i, “gotovo svi su izneli stav da treba raspisati vanredne parlamentarne izbore”, prenosi B92.

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović je za Prvu televiziju rekao da to nije mesto na kome će se doneti takva odluka, kao i da je to bila prilika da “predsednik Aleksandar Vučić čuje stavove”.

– Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju – rekao je Stefanović, doidajući da trenutno obilaze stranačke odbore po Srbiji, a da će kad budu imali konkretno mišljnje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestiti o tome javnost.

Govoreći o predstoijećoj poseti ruskog predsednik Vladimira Putina, koji u Beograd dolazi 17. januara, Strefanovih je rekao da smo za taj doček spremni, a da je policija spremna da poruži punu sigurnost svim građanima koji budu išli ka hramu Svetog Save.

– Potpuno smo spremni da bezbednosno zaštitimo svakog našeg građanina, kao i našeg gosta – rekao je Stefanović, namopinjući da je značaja te posete iszuzetan, da je to uvek tako kad je reč o najznačajnijim političarima i državnicima koji nam iz sveta dolaze, te da je uveren da će i ta poseta značajno doprineti proširenju međsubonih odnosa dve zemlje, posebno na polju ekonomske saradnje.

(Telegraf.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com