Albanci u problemu! Hašim misteriozno nestao! Tim Prištine za dijalog ne komunicira sa Tačijem!

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem, prenosi “Koha Ditore”, i dodaje da im on do sada nije dostavio ni dokumenta kojima raspolaže u vezi sa dijalogom.

Kako navodi list, danas ističe rok koji je postavio tim za dijalog do kada Tači treba da stavi na raspolaganje dokumenta koja ima, a 15. januara rok za “finalizaciju platforme”, koja posle treba da se prosledi parlamentu.

List navodi i da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor bili neuspešni, kao i da on nije ispunio obavezu u vezi sa razmenom informacija i dokumentacije.

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, državne platforme, koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za “Kohu”, da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

– Smernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti – rekao je Arifi.

Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, kao i da niko, pa ni vlada, ne zna gde se nalazi.

Izvor: Alo.rs / Foto: Printscreen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com