Asfalt podrhtava! Putin u svojoj “zveri” stiže u Beograd! Pokriven svaki milimetar trase kojom će proći ruski predsednik (VIDEO)

U pitanju je njegova limuzina “kortež” u kojoj se prvi put provozao prošle godine na inauguraciji u Moskvi. Prema rečima profesora i narodnog poslanika Zorana Dragišića nema sumnje da ćemo na beogradskim ulicama zaista i videti moćnu limuzinu.

– Siguran sam da će Rusi sa sobom doneti i “kortež” jer je reč o vozilu koje pruža 100 odsto bezbednosti, a mi takvo vozilo nemamo da mu ponudimo. Uveren sam da će Rusi insistirati da to vozilo dođe u Srbiju – naveo je Dragišić.

On dodaje da naše službe imaju dobru saradnju sa ruskim kolegama:

S obzirom na to da ovo nije prva Putinova poseta Srbiji uveren sam da neće biti nikakvih problema. Kao i tokom ranijih poseta biće najviše mere obezbeđenja, a najveći bezbednosni izazov će sigurno biti okupljanje ispred Hrama Svetog Save. Međutim, Putin je bio u Beogradu i na vojnoj paradi, a to je bilo daleko komplikovanije obezbediti nego što će biti okupljanje na platou ispred Hrama Svetog Save, ali siguran sam da će svaki milimetar rute kojom se budu kretali Vučić i Putin biti pokriven.

Ruska predsednička limuzina je opremljena da izdrži sve – od napada mecima, preko projektila, pa čak do nuklearne eksplozije. Prilikom državnih poseta “kortež” se transportuje teretnim avionom “iljušin”.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com