Srbija danas bruji o ovoj svadbi! Mladenci stigli na venčanje kroz snežne smetove na kvadu!

Srbiju su zavejali veliki smetovi ali ni oni nisu bili jači od ljubavi Jasmine i Marka Jevđenović iz sela Stragari nadomak Kragujevca a njihovo venčanje će se dugo pamtiti i prepričavati.

Njihova ljubav traje 17 godina, a juče su se venčali pred bogom u manastiru Blagoveštenje na Rudniku. A do oltara ih je, na kvadu, vozilu koji je motor sa četiri točka, pevezla monahinja Ana!

Te scene obišle su juče Srbiju pošto je na svom Fesjbuk profilu slike i priču sa tog događaja postavio njhov komšija Željko Stevanović.

– Znamo kako se sve mladenci voze, ali ovo danas je koliko ja znam neviđeno. Sestra Ana se pobrinula da mladenci stignu na vreme do manastira – napisao je on.

Ovim mladenaca ni ogromni smetovi nisu pomutili planove o zajedničkom životu.

– Moj muž je rudar. Pomoćnik bušača. Ja sam domaćica. Odavno smo zajedno. Slava nam je Sveti Stefan (9. januar) i odlučili smo da se tog dana i venčamo u manastiru – priča Jasmina.

Ali, kaže, sneg je napadao i nisu mogli nikako da stignu.

– Trebalo je da čitav kilometar pređemo peške po smetovima. Onda je monahinja sela na motor i odvezla nas – priča Jasmina.

Sneg je napadao podno Rudnika do preko pola metara. Kumovi i najuža familija je na ovu svadbu morala da pešači. Ali, ono što je najvažnije, venčanje je obavljeno i to upravo na onaj dan koji su mladenci zacrtali. Sam čin venčanja je obavio sveštenik Jova.

Izvor: Alo.rs / Foto: FB Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com