Putin vraća Srbima veliku srpsku svetinju iz Moskve! Najavljena nova ulaganja Rusije u hram Svetog Save!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Srbija i Rusija prijatelji i da su to danas ponovo dokazali. On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Na konferenciji za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija energetski zavisna od Rusije i da je Beograd zahvalan na razumevanju koje dobija od Moskve.

– Bukvalno smo o svim temama razgovarali. Rusija će nam vratiti Miroslavljevo jevanđelje i dati još 5 miliona za obnovu našeg hrama – rekao je Aleksandar Vučić i istakao da su po svim pitanjima postigli visok nivo saglasnosti.

– Upoznao sam predsednika Putina o svemu što se dešava oko Kosova i Metohije. Obavestio sam ga o taksama, o osnivanju takozvane Vosjke Kosova i svim drugim temama. Dobili smo podršku od predsednika Putina. Rekao sam predsedniku Puinu da je Srbija uvek bila spremna na kompromis i na razgovor – rekao je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je zahvalio Vučiću na pozivu da poseti Srbiju.

– Mi održavamo stalne kontakte i to više nije novost – rekao je Putin i istakao da je sastanak koji je imao sa predsednikom Vučićem bio jako uspešan.

– Svim građanima Srbije želim da zahvalim na toplom gostoprimstvu – rekao je Putin.

Izvor: Espreso.rs / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *