Predsednik Palaua zahvalan što je Srbija ukinula vize za njegove sunarodnike: Razgovarao sa Brnabić o imenovanju ambasadora (FOTO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Republike Palau Tomi Esang Remengesom, koji boravi u poseti Srbiji, što je ujedno i prva poseta zvaničnika ove republike od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Potpisani sporazumi o prijateljstvu i saradnji, u oblasti visokog obrazovanja i naučnih istraživanja, kao i u oblasti omladine i sporta, prema rečima predsednice vlade, otvoriće novi prostor za unapređenje bilateralne saradnje i predstavljaju početni korak u razvoju odnosa naših država.

Predsednik Republike Palau Tomi Remengeso zahvalio je premijerki Brnabić na odluci da Srbija ukine vize za građane ove republike, ističući da će to doprineti boljoj i bržoj komunikaciji i zbližavanju dveju država i njihovih građana.

On je izvestio predsednicu vlade o odluci njegove zemlje da suspenduje sve prethodne odluke u vezi sa pitanjem statusa Kosova, a time i odluku o priznavanju, sve do okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Naveo je da će Republika Palau u budućnosti nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, u cilju pronalaženja trajnog i kompromisnog rešenja.

Premijerka Brnabić zahvalila je predsedniku Remengesou na ovoj odluci, i izrazila očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti kada za to budu stvoreni neophodni uslovi.

Brnabić i Remengeso razgovarali su i o imenovanjima ambasadora, kao neophodnom koraku za intenziviranje saradnje dve zemlje u budućnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com