Slučaj Dea pokazao kakav smo narod: Kakav smo mi to narod na kraju dana?

Slučaj Dea je pokazao još jednom je pokazao kakav smo narod. Ne loš, ali podeljen. Najgore od svega je što smo tako podeljeni, jednu su presrećni što je Dea uspela da pobedi, drugi isto zadovoljni ali pozivaju na to da se samo poznate ličnosti kod lekara posebno tretiraju.

Ko god je imao dodira sa doktorima u Srbiji zna da ima i ovih i onih i dobrih i loših, ista je stvar i sa policajcima, vozačima, sveštenicima. Neki hoće mito, neki su pošteni i časni. No treba dodati da je sve vrlo individualno, ko je čovek – on je čovek, ma gde bio, na bilo kom mestu i položaju.

Pokazao je naš narod još jednom koliko smo jaki kada se ujedinimo, pa je bilo i poziva „Molitva za Deu“ i to je stvarno nešto predivno. Naš narod teško prevazilazi te podele, a njih nam je sistem nametnuo, ima ona poslovica Vladike Nikolaja „Daj Bože da se Srbi slože“. Svakako naši lekari su i te kako potcenjeni, njihove plate si mizerne pa i ne čudi što odlaze iz Srbije, zamislite čoveka koji ne izađe iz sale preko pet sati, zamislite kakvu odgovornost on treba da ima.

Naša redakcija želi svu sreću Dei i da se brzo oporavi, a našem narodu da se složi!

Izvor: beogradskiportal.rs – Foto: Printskrin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com