AMERIČKI GENERAL OTKAZAO POSETU PRIŠTINI ZBOG TAKSE: Upozoren je i Edi Rama

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Or otkazao je posetu Kosovu, jer premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.

Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obeležava 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal “Koha”.

U pismu, koje je Rama poslao predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obavešten da je otkazivanje posete generala Ora “rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova”.

Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Tačijev savetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mere i da je poseta Ora otkazana zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom.

Izvor: SRNA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com